11 september 2018

Utbildning Socialt entreprenörskap med Rekarnegymnasiet

Vi har jobbat mycket med Rekarnegymnasiet där vi coachar UF-team, deltar i Draknäste, föreläser om hållbart företagande. Dessutom har vi varit engagerade i Eskilstuna-utmaningen som har en stark koppling till skolan. I våras blev vi kontaktade av UF-lärarna som ville ha en temadag kring social hållbarhet så vi satte ihop det här programmet och bjöd in 138 elever från ÅK 3 inom Handel, Ekonomi, Språkintro och Fordon.

Vi lät eleverna själva utveckla sina företagsidéer baserade på samhällsnytta för att sedan presentera och diskutera i en gemensam workshop. Otroligt imponerande hur mycket engagemang som finns hos de här ungdomarna. Tanken är att göra det här med fler skolor och jobba långsiktigt med social impact.

 

Grupperna presenterade sina case

 

Första gruppen elever under dagen!

Dela