15 augusti 2016

Hur påverkar ändringarna i Lagen om ekonomiska föreningar er?

Den 1 juli trädde den nya lagen för ekonomiska föreningar i kraft. För de flesta blir livet som ekonomisk förening lite enklare och nya möjligheter öppnas upp. Men då behöver ni ändra i era stadgar. I de fall en förening har bestämmelser i stadgarna som strider mot lagen måste ändringar har gjorts före förste juli 2018. Då det ofta krävs två föreningsstämmor för att ändra stadgar kan det var väl värt att ta tag i detta direkt.

Vissa av lagens ändringar är tvingande, som till exempel nya kallelsetider till stämman. Flera är till för att förenkla och skapa nya förutsättningar i de ekonomiska föreningarna, som att i högre grad tillämpa digital kommunikation, ökade möjligheter att ta in externt kapital, eller att ändra stadgar på en stämma. För att kunna tillämpa de nya möjligheterna krävs att stadgarna ger stöd för detta.

Vill er föreningar ha hjälp med att uppdatera stadgarna? Fyll i nedanstående formulär så kontaktar en av våra rådgivare er för ett förutsättningslöst samtal där vi bestämmer vad just ni behöver och kan lämna ett pris på uppdraget utifrån era behov!

Lämna dina kontaktuppgifter här

Dela